Vintage meubels

Als je een ouder bent van jonge kinderen, kan hun slaapkamer de meest uitdagende kamer in je huis worden. Immers, je waarschijnlijk niet wilt zien deze ruimte blijft een rommelige puinhoop voor te lang. Of je nu een empty nester of tiener die net verhuisd en in hun eerste appartement, zou je kunnen denken dat dit niet het juiste moment om zorgen te maken over hun slaapkamer. Maar wij zijn van mening dat er nooit een slecht moment is om onze kinderen te helpen positieve persoonlijke gewoonten in hun kamer te creëren. Laten we eerlijk zijn – schattige kindvriendelijke meubels zijn misschien een deel van de reden waarom zo veel ouders bang zijn om de slaapkamer van hun kinderen binnen te gaan. Hoe dan ook, het is nooit te laat om iets te veranderen. Om je te helpen inspiratie op te doen, hebben we een aantal leuke tips voor je verzameld waarmee je de slaapkamer van je kind kunt omtoveren tot een stijlvol vintage wonderland waar ze elke dag met plezier tijd in zullen doorbrengen!

Maak van je kinderkamer een toevluchtsoord

Het inrichten van de kamer van uw kind is een uitstekende gelegenheid om hen te helpen een positieve relatie met hun omgeving te ontwikkelen. Door kleuren en stijlen te kiezen die ze mooi zullen vinden, zullen ze zich meer ontspannen en op hun gemak voelen in hun ruimte. U hoeft niet te overdrijven met de decoraties, maar een paar attente stukken toevoegen aan de kamer kan een groot verschil maken. Met een paar voorwerpen die bij het thema en de persoonlijkheid van je kind passen, maak je de kamer helemaal van hen.

Gebruik heldere en levendige kleurenschema’s.

Kleurenschema’s kunnen een algemene stemming en gevoel in een kamer creëren. Over het algemeen bestaan stemmingen uit een combinatie van kleuren die met elkaar in evenwicht zijn. Met heldere en felle kleuren kunt u een leuke en speelse sfeer in uw kinderkamer creëren waar uw kind dol op zal zijn. Als uw kind een favoriete kleur heeft, kunt u die in de hele kamer gebruiken. Als u wilt dat de kamer meer dan één kleur heeft, kunt u het kleurenwiel gebruiken om andere kleuren te kiezen die goed werken met de primaire kleur. U kunt ook gebruik maken van patronen en texturen om meer visuele belangstelling aan de kamer toe te voegen.

Gebruik beddengoed dat bij het thema past.

Elke ouder wil dat zijn kind schoon beddengoed heeft, maar hij vindt het misschien niet leuk om het wekelijks of tweewekelijks te moeten wassen. Als je een vieze eter of drinker in huis hebt, kan het tijdrovend zijn om een leuke, niet-duurzame set beddengoed te vinden. Met beddengoed dat bij het thema van de kamer past, los je dit probleem op en zie je de kamer er beter uit. Maar omdat je het beddengoed waarschijnlijk regelmatig zult moeten wassen, moet je ervoor zorgen dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken is. Als u het thema van de muren naar het bed wilt overbrengen, kunt u gordijnen voor het bed gebruiken of een dekbedovertrek vinden dat bij de gordijnen past.